ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ

ΚΕΡΚΥΡΑΪΚΟ ΣΟΦΡΙΤΟ

ΥΛΙΚΑ
1 Κιλό μοσχαρίσιο φιλέτο (κατα προτίμηση κυλότο είναι πιο μαλακό)
Λίγο αλεύρι
Σκόρδο
1 Ποτήρι λευκό κρασι
 Αλάτι
 Μαύρο πιπέρι

 ΕΚΤΕΛΕΣΗ
 Πασπαλίζουμε με το αλεύρι τα φιλετάκια και τα τηγανίζουμε ελαφρώς, ως που να αλλάξουν χρώμα.Αφού τελειώσουμε σε μια κατσαρόλα ή χύτρα προσθέτουμε ελαιόλαδο και ρίχνουμε ψιλοκομμένο το σκόρδο (Ποσότητα κατα προτίμηση).Απο πάνω βάζουμε τα ελαφρώς τηγανισμένα φιλετάκια και σβήνουμε με το κρασί.Προσθέτουμε νερό μέχρι να καλύψουμε ακριβώς τα φιλετάκια.Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά.Περίπου 30-40 λεπτά στην κατσαρόλα και 15 λεπτά στην χύτρα.Συνοδεύουμε με τηγανιτές πατάτες,πουρέ πατάτας ή ρύζι.

Καλή σας όρεξη!!


ΤΟ ΠΑΓΩΤΟ ΤΗΣ ΣΥΜΠΕΘΕΡΑΣ

ΥΛΙΚΑ 
600 ml Φυτική κρέμα γαλακτος
1 Κουτί ζαχαρούχο γάλα 400ml
2 Βανίλιες


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε με ένα μιξερ όλα τα υλικά μας για περίπου 5 με 10 λεπτά ως που να αφρατέψει το μίγμα και έπειτα το βάζουμε στην κατάψυξη.

Σημείωση
Για άλλες γεύσεις μπορούμε να αντικαταστήσουμε τις βανίλιες με καφέ για μόκα,λεμόνι,κακάο και οτι άλλο επιθυμούμε!!!