Σάββατο 2 Ιουλίου 2011

Eλληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου

Στο Παρίσι, στο Μουσείο των Διακοσμητικών Τεχνών, δίπλα στο Μουσείο του Λούβρου, εκτίθενται μέχρι τις 28 Αυγούστου 17 από τα 64 κλασικά αυτοκίνητα της προσωπικής συλλογής του Ralph Lauren. Οι διακοσμητικές τέχνες δημιουργήθηκαν στο Παρίσι πριν από περισσότερα από 150 χρόνια από συλλέκτες, βιομηχάνους και τεχνίτες ευαισθητοποιημένους στην ποιότητα και τον σχεδιασμό καθημερινών αντικειμένων.

Επιλεγμένα με το προσωπικό γούστο του διάσημου σχεδιαστή, χαρακτηριστικά δείγματα σπορ αυτοκινήτων της παγκόσμιας αυτοκινηματοβιομηχανίας, αποτελούν την πιο δυναμική έκθεση τεχνολογίας και design για το φετινό καλοκαίρι στο Παρίσι, προσελκύοντας μεγάλο αριθμό επισκεπτών. Δείγματα από Bentley, Alfa Romeo, Bugatti, Mercedes Benz, Jaguar, Porsche και Ferrari από τη δεκαετία του ’30 έως του ’60 βρίσκονται στην συγκεκριμένη έκθεση, εικονίζοντας την αισθητική και τεχνολογική εξέλιξη του αυτοκινήτου.

Εάν όμως μια επίσκεψη στο Παρίσι δεν είναι στις προτεραιότητές σας για αυτό το καλοκαίρι, υπάρχει η ελληνική εναλλακτική λύση, αφού μέσα στα 111 εκθέματα του Ελληνικού Μουσείου Αυτοκινήτου στις οδούς Γ’ Σεπτεμβρίου, Ιουλιανού & Πατησίων δίπλα στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, περιλαμβάνονται και τρία από τα δεκαεπτά της συλλογής Ralph Lauren που εκτίθεται στο Παρίσι, δύο πανομοιότυπα, η Mercedes 300 SL Gullwing και η Jaguar 120 Roadster καθώς επίσης η Bugatti 57 Ventoux με ίδια μηχανικά μέρη, αλλά διαφορετικό αμάξωμα από την Bugatti 57 S Atlantic του Ralph Lauren।

Πηγή:4Τροχοί