Τετάρτη 13 Ιουλίου 2011

Πόσο κοστίζει η μετατροπή και τι εγγύηση δίνεται;


Το κόστος της μετατροπής ποικίλει ανάλογα με τον κινητήρα και τη γενιά του συστήματος υγραεριοκίνησης, ενώ σε πολλές περιπτώσεις δίνονται εγγυήσεις από τους μετατροπείς. Κατά μέσο όρο κυμαίνονται στα δύο χρόνια

Οι μετατροπές κοστίζουν περίπου από 900 έως 2.500 ευρώ, ανάλογα και με τον τύπο του κινητήρα (4κύλινδρος, 6κύλινδρος κ.λ.π.). Οι περισσότεροι μετατροπείς χρειάζονται σχεδόν δύο μέρες για να την ολοκληρώσουν, καθώς απαιτείται χαρτογράφηση του πρόσθετου εγκεφάλου με ειδικό λογισμικό, αλλά και αρκετές δοκιμές προκειμένου το αποτέλεσμα να είναι το επιθυμητό.

Οι περισσότεροι μετατροπείς δίνουν κατά μέσο όρο δύο χρόνια εγγύηση (μπορεί να διαφέρει αυτό) σε ό,τι αφορά τη δική τους εγκατάσταση και τη λειτουργία της. Ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι κάποιοι επίσημοι έμποροι και επισκευαστές αυτοκινήτων αναγνωρίζουν αυτού του είδους τις μετατροπές δίχως να στερούν από τον πελάτη τους την εργοστασιακή εγγύηση. Ωστόσο, επειδή είναι ελάχιστοι αυτοί, καλό θα είναι και αυτό να το διευκρινίσετε πριν προχωρήσετε στη μετατροπή.