Τρίτη 14 Ιουνίου 2011

Ράλι Ακρόπολις 2011


Ο εθνικός μας αγώνας είναι έτοιμος. Οδηγοί και ομάδες ταξιδεύουν στην χώρα μας. Παράλληλα ολοκληρώθηκαν οι εργασίες προετοιμασίας των ειδικών διαδρομών.

Το 58ο Ράλι Ακρόπολις ολοκληρώθηκε και η διαδρομή είναι έτοιμη να υποδεχτεί από την Τρίτη 14 Ιουνίου τα πληρώματα που συμμετέχουν στον αγώνα, για τις προγραμματισμένες αναγνωρίσεις.
Μοναδική αλλαγή στο τερέν ίσως προκαλέσουν οι βροχοπτώσεις, οι οποίες αναμένονται για το προσεχές Σαββατοκύριακο (σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία). Έτσι, η Οργάνωση του ράλι παρακαλεί τους φίλους του αγώνα να αποφεύγουν τις μετακινήσεις στις ειδικές διαδρομές, για να αποφευχθεί περισσότερη φθορά στην επιφάνειάς τους.

Οι τελευταίες αλλαγές

Σε αλλαγές στα σημεία και ως προς τη σχεδίαση της τρίτης ημέρας, προχώρησε η Οργανωτική Επιτροπή του αγώνα.

Η πρώτη και η τρίτη διαδρομή της ημέρας ( Άγιοι Θεόδωροι-Λουτράκι 1 και 2) μίκρυναν κατά 10 χλμ. Η αλλαγή αυτή έγινε ώστε να δοκιμαστεί σε πραγματικές συνθήκες η «Power Stage», η οποία θα είναι η ειδική διαδρομή 18, Νέο Λουτράκι, μήκους 4,0 χλμ.
Σύμφωνα με τη νέα σχεδίαση, η ειδική διαδρομή Άγιοι Θεόδωροι έχει μήκος 20,39 χλμ., εκ των οποίων τα 4 πρώτα αποτελούν το συνολικό μήκος της «Power Stage» Νέο Λουτράκι, που θα μεταδοθεί ζωντανά από την τηλεόραση στις 14:11 της Κυριακής 19 Ιουνίου.

Ο αγώνας

Ο εθνικός μας αγώνας επιστρέφει ανανεωμένος και εναρμονισμένος στα νέα δεδομένα του παγκόσμιου πρωταθλήματος. Χωρίς να χάσει τίποτε από τον χαρακτήρα του το ράλι Ακρόπολις ανανεώνεται και αλλάζει.

Η αλυτάρχης του αγώνα, κα Ανίτα Πασαλή, ανέλυσε σήμερα στην παρουσίαση της 58ης διοργάνωσής του τις ειδικές διαδρομές και τις λεπτομέρειες του Ακρόπολις του 2011.

Το κέντρο του θα βρίσκεται στο Λουτράκι, όπως θα συμβεί και το 2012. Η «αυλαία» του αγώνα θα ανοίξει την Πέμπτη 16 Ιουνίου (19:30) με την τελετή έναρξης, η οποία θα λάβει χώρα κάτω από την Ακρόπολη, ενώ στη συνέχεια τα αυτοκίνητα θα επιστρέψουν στο Λουτράκι. Την Παρασκευή 17 Ιουνίου θα διεξαχθούν έξι ειδικές διαδρομές, την επομένη άλλες επτά ειδικές και την Κυριακή οι τελευταίες πέντε διαδρομές, με τον τερματισμό να είναι προγραμματισμένος για τις 15:30 στο Λουτράκι. Η μεγαλύτερη σε μήκος ειδική είναι η Ελάτεια (39,1 χιλιόμετρα), ενώ η διαδρομή «Νέα Πολιτεία» θα είναι νυχτερινή ειδική.

Κάθε μέρα του αγώνα θα μπορείτε να βλέπετε την περίληψη του σκέλους (διάρκειας 50’) λεπτών μέσα από τη συχνότητα της Nova και του Motors TV ενώ την Power Stage, θα την δούμε σε απευθείας μετάδοση από την Κρατική τηλεόραση.

Onsports.gr