Κυριακή 17 Απριλίου 2011

Ξανά το Ακρόπολις στο καλεντάρι






Η διεθνής ομοσπονδία αυτοκινήτου επιβεβαίωσε το ημερολόγιο των αγώνων ράλι για το 2012 και ο εθνικός μας αγώνας είναι μέσα σε αυτό.

«Κάλιο αργά παρά ποτέ» λέει η παροιμία και η ρήση αυτή ταιριάζει γάντι στη διεθνή ομοσπονδία αυτοκινήτου η οποία καθυστέρησε να δώσει φέτος το ημερολόγιο των αγώνων της επόμενης χρονιάς.

Όπως δήλωσαν πολλοί υπεύθυνοι ομάδων παραλίγο αυτή η καθυστέρηση να χαλάσει τον προγραμματισμό τους. Ευτυχώς τα προσχήματα κρατήθηκαν και η F.I.A. επιβεβαίωσε τις χώρες που θα φιλοξενήσουν τις διοργανώσεις του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι το 2012. Μέσα σε αυτές (ευτυχώς ) είναι ξανά και η Ελλάδα.

Από τους 12 «σταθμούς» η Αργεντινή και η Μεγάλη Βρετανία είναι υπό έγκριση, η Νέα Ζηλανδία μπήκε με το σύστημα rotation (είναι εκτός φέτος) στη θέση της Αυστραλίας ενώ το Άμπου Ντάμπι αντικαθιστά την Ιαπωνία.

Οι ημερομηνίες διεξαγωγής των αγώνων δεν έγιναν ακόμα γνωστές, καθώς μελετάται το πιθανό πρόγραμμα, προς αποφυγή συγκρούσεων με τη Formula 1.

Οι 12 χώρες που είναι στο ημερολόγιο του 2012 είναι οι εξής: Άμπου Ντάμπι, Αργεντινή, Γαλλία, Γερμανία, Ελλάδα, Ισπανία, Μεγάλη Βρετανία, Μεξικό, Νέα Ζηλανδία, Πορτογαλία, Σουηδία-Νορβηγία, Φινλανδία

Η Αργεντινή πιθανότατα θα έχει το μεγαλύτερο σε μήκος event (ως και την… Ουρουγουάη), ενώ Σουηδία και Νορβηγία συζητούν συνδιοργάνωση του αγώνα τους (κοινός χαρακτήρας μικρότερο κόστος).

Πηγή: onsports.gr